Разпитват по скайп Митьо Очите

Съдът не пусна под домашен арест несебърския бос

Крими
15:25 - 10 Април 2020
1557
Разпитват по скайп Митьо Очите

Димитър Желязков - Митьо Очите е говорил от затвора по скайп със съдии от специализирания съд в София, които гледат делото срещу него и още 12 души за участие в група за разпространение на наркотици, изнудвания и палежи.

Адвокат е поискал в четвъртък освобождаване на несебърския бос под домашен арест, тъй като той е задържан вече година и 2 месеца и има сериозни здравословни проблеми, които в условията на пандемия може да са опасни за живота му. Съдът е отказал да пусне Митьо Очите.

Междувременно съдът е определил две нови дати за делото срещу Желязков и хората му, което трябваше да продължи през април. Първото от заседанията е на насрочено 26 май т. г.

Процесът тръгна по същество през февруари т.г., след като съдът отхвърли искането на защитата за връщане на делото заради процесуални нарушения.

Митьо Очите бе екстрадиран от Турция в средата на февруари м.г. Той бе задържан в луксозен хотел край Босфора на 4 август 2018 г., след като българската прокуратура го обяви за издирване чрез Интерпол.