Ребърца с гъби в картофена салата

за 4 порции, 60 мин

Кухня
08:49 - 31 Юли 2019
2527
Ребърца с гъби в картофена салата

Продукти

800 г свински ребра

2 клонки мащерка

5 сушени домата в олио

1 ч.л. зърна зелен пипер или меланж пипер

6 с.л. балсамов оцет

600 г картофи

300 г печурки

3 стръка пресен лук

1/4 връзка магданоз

200 мл зеленчуков бульон

 сол и смлян черен пипер

Приготвяне

Сушените домати се нарязват на парченца.

Заедно с олиото от тях се смесват със зеления пипер, сол, 1 с.л. балсамов оцет, 5-6 с.л. вода, листенцата мащерка и се пасира.

Намазват се ребрата и се оставят да се мариноват в хладилника минимум 30 мин.

Картофите се сваряват в подсолена вода около 20 мин. и се обелват.

Идеално измитите гъби се нарязват на много тънки филийки.

Пресният лук се нарязва на фини пръстени. Магданозът се наситнява.

Ребърцата се пекат на скарата с хартия за печене в загрята фурна на 200 градуса (с вентилатор 180 градуса) около 20 мин., като се обръщат веднъж.

Смесват се бульонът, останалият балсамов оцет, 2 с.л. от олиото на сушените домати, сол и черен пипер. Заливат се нарязаните картофи.

Добавят се гъбите, лукът и магданозът и се разбърква.

Ребърцата се нарязват и се гарнират със салатата.

По същия начин могат да се приготвят котлети.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев. Търсете новия брой с акцент "Свежо зелени летни сарми".

Търсете новото специално печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон. 100 страници за 3,49 лв.