Ребърца с гъби в картофена салата
за 4 порции, 60 мин
Продукти
800 г свински ребра
2 клонки мащерка
5 сушени домата в олио
1 ч.л. зърна зелен пипер или меланж пипер
6 с.л. балсамов оцет
600 г картофи
300 г печурки
3 стръка пресен лук
1/4 връзка магданоз
200 мл зеленчуков бульон
сол и смлян черен пипер
Приготвяне
Сушените домати се нарязват на парченца.
Заедно с олиото от тях се смесват със зеления пипер, сол, 1 с.л. балсамов оцет, 5-6 с.л. вода, листенцата мащерка и се пасира.
Намазват се ребрата и се оставят да се мариноват в хладилника минимум 30 мин.
Картофите се сваряват в подсолена вода около 20 мин. и се обелват.
Идеално измитите гъби се нарязват на много тънки филийки.
Пресният лук се нарязва на фини пръстени. Магданозът се наситнява.
Ребърцата се пекат на скарата с хартия за печене в загрята фурна на 200 градуса (с вентилатор 180 градуса) около 20 мин., като се обръщат веднъж.
Смесват се бульонът, останалият балсамов оцет, 2 с.л. от олиото на сушените домати, сол и черен пипер. Заливат се нарязаните картофи.
Добавят се гъбите, лукът и магданозът и се разбърква.
Ребърцата се нарязват и се гарнират със салатата.
По същия начин могат да се приготвят котлети.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев. Търсете новия брой с акцент "Свежо зелени летни сарми".
Търсете новото специално печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон. 100 страници за 3,49 лв.