Ребърца с конфитюр от сливи
за 4 порции
Кухня
08:57 - 11 Септември 2024
5478
Продукти
2 кг ребра
2 с.л. доматено пюре
2 с.л. конфитюр от сливи или друг по избор
1 с.л. настърган хрян – може готов от бурканче
2 с.л. мед
1 с.л. настърган джинджифил
20 мл вино
2 с.л. балсамов оцет
2 с.л. зехтин или олио
сол и лют или сладък червен пипер
4 стръка пресен лук
Приготвяне
Смесват се съставките за маринатата без пресния лук.
Подсушените ребра се разрязват и се покриват с маринатата. Оставят се в хладилника за около 6 часа.
Изваждат се от маринатата. Пекат се на загрята скара около 15 мин., като се обръщат и се мажат с маринатата.
Поръсват се с нарязания на дребно пресен лук.