Ребърца с конфитюр от сливи

за 4 порции

Кухня
08:57 - 11 Септември 2024
5478
Ребърца с конфитюр от сливи

Продукти

2 кг ребра

2 с.л. доматено пюре

2 с.л. конфитюр от сливи или друг по избор

1 с.л. настърган хрян – може готов от бурканче

2 с.л. мед

1 с.л. настърган джинджифил

20 мл вино

2 с.л. балсамов оцет

2 с.л. зехтин или олио

сол и лют или сладък червен пипер

4 стръка пресен лук

 

Приготвяне

Смесват се съставките за маринатата без пресния лук.

Подсушените ребра се разрязват и се покриват с маринатата. Оставят се в хладилника за около 6 часа.

Изваждат се от маринатата. Пекат се на загрята скара около 15 мин., като се обръщат и се мажат с маринатата.

Поръсват се с нарязания на дребно пресен лук.