Риба с копър , краставици и картофи
за 2 порции, 45 мин
Продукти
300 г филе риба по избор
300 г картофи
300 г краставици
1 глава лук
1 връзка копър
1 ч.л. лъжичка масло
80 г заквасена сметана или изцедено кисело мляко
2 ч.л. горчица
1-2 с.л. лимонов сок
1 с.л. зехтин или олио
сол и бял или черен пипер
Приготвяне
Картофите се обелват и се сваряват цели в подсолена вода. Или обратното – първо се сваряват, после се обелват.
Обеленият и наситнен лук се запържва в разтопеното масло около 1 мин.
Прибавят се нарязаните на филийки краставици.
Подправя се със сол и черен пипер и се маха от котлона.
Добавят се лимоновитя сок, заквасената сметана и горчицата и се разбърква.
Филето риба се поръсва със сол и пипер. Изпържва се в загретия зехтин или олиото от двете страни по 2-3 минути.
Рибата се гарнира с млечните краставици и с варените картофи. Всичко се поръсва обилно с наситнения копър.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.