Риба с копър , краставици и картофи

за 2 порции, 45 мин 

Кухня
09:34 - 26 Март 2020
671
Риба с копър, краставици и картофи

Продукти

300 г филе риба по избор

300 г картофи

300 г краставици

1 глава лук

1 връзка копър

1 ч.л. лъжичка масло

80 г заквасена сметана или изцедено кисело мляко

2 ч.л. горчица

1-2 с.л. лимонов сок

1 с.л. зехтин или олио

сол и бял или черен пипер

 

Приготвяне

Картофите се обелват и се сваряват цели в подсолена вода. Или обратното – първо се сваряват, после се обелват.

Обеленият и наситнен лук се запържва в разтопеното масло около 1 мин.

Прибавят се нарязаните на филийки краставици.

Подправя се със сол и черен пипер и се маха от котлона.

Добавят се лимоновитя сок, заквасената сметана и горчицата и се разбърква.

Филето риба се поръсва със сол и пипер. Изпържва се в загретия зехтин или олиото от двете страни по 2-3 минути.

Рибата се гарнира с млечните краставици и с варените картофи. Всичко се поръсва обилно с наситнения копър.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.