Риба тексаско чили
за 2 порции, 45 мин
Продукти
250 г филе риба по избор
250 г тексаски микс (консерва или замразен) - царевица, червен боб и червени чушки, леко подлютен
150 г картофи
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 с.л. масло
1 червена чушка - извън микса
400 г белени домати - може от консерва
1/2 ч.л. едър лют или сладък червен пипер
1 щипка захар
босилек или друга билка
сол
Приготвяне
Обелените и наситнени лук и чесън се задушават до омекване в маслото.
Добавят се обелените картофи и нарязани на кубчета и се запържва още 1-2 мин.
Сипва се 100 мл вода и къкри под капак около 10 мин.
Прибавят се тексаският микс, допълнителната червена чушка на по-едри кубчета, доматите на парченца.
Подправя се със сол, едрия лют червен пипер и щипката захар. Къкри още 3-4 мин.
Филето бяла риба се нарязва на филийки, посолява се и се слага при зеленчуците. Готви се под капак 8-10 мин. Поръсва се с листенца босилек.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.