Риба върху корени за супа с портокалов магданоз

за 2 порции, 45 мин 

Кухня
09:27 - 14 Януари 2020
2219
Риба върху корени за супа с портокалов магданоз

Продукти

1 връзка корени за супа – парче морков, целина, праз, пащърнак, корен магданоз

200 мл зеленчуков бульон

80 мл портокалов сок

1 ч.л. семена копър

250 г картофи

2 с.л. зехтин или олио

300 г филе от риба по избор

1/2 връзка магданоз

1 скилидка чесън

1 ч.л. фино настъргана портокалова кора

сол, бял и черен пипер

 

Приготвяне

Кипва се бульонът с портокаловия сок.

Добавят се семената копър в затворена цедка за чай или направо, като след това трябва да се прецеди.

Маха се от котлона и се оставя 5 мин. Изважда се цедката със семената копър.

Картофите се обелват, нарязват се на кубчета и се сваряват.

Корените за супа се нарязват на парченца и се слагат в бульона с резенето. Оставя се отново да заври. Подправя се със сол и черен пипер.

Изсипва се в тавичка и се полива с 1 с.л. зехтин или олио.

Пече се в загрята на 200 градуса фурна 15 мин.

Филетата риба се намазват с останалия зехтин или олио, подправят се със сол и бял пипер. Поставя се върху зеленчуците и се пече още 8-10 мин.

Магданозът и обеленият чесънъ се наситняват и се разбъркват с портокаловата кора, сол и черен пипер.

Поръсва се рибата. Гарнира се с варените картофи.

Очаквайте специално издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. с избрани рецепти от списанието.