Риба върху корени за супа с портокалов магданоз
за 2 порции, 45 мин
Продукти
1 връзка корени за супа – парче морков, целина, праз, пащърнак, корен магданоз
200 мл зеленчуков бульон
80 мл портокалов сок
1 ч.л. семена копър
250 г картофи
2 с.л. зехтин или олио
300 г филе от риба по избор
1/2 връзка магданоз
1 скилидка чесън
1 ч.л. фино настъргана портокалова кора
сол, бял и черен пипер
Приготвяне
Кипва се бульонът с портокаловия сок.
Добавят се семената копър в затворена цедка за чай или направо, като след това трябва да се прецеди.
Маха се от котлона и се оставя 5 мин. Изважда се цедката със семената копър.
Картофите се обелват, нарязват се на кубчета и се сваряват.
Корените за супа се нарязват на парченца и се слагат в бульона с резенето. Оставя се отново да заври. Подправя се със сол и черен пипер.
Изсипва се в тавичка и се полива с 1 с.л. зехтин или олио.
Пече се в загрята на 200 градуса фурна 15 мин.
Филетата риба се намазват с останалия зехтин или олио, подправят се със сол и бял пипер. Поставя се върху зеленчуците и се пече още 8-10 мин.
Магданозът и обеленият чесънъ се наситняват и се разбъркват с портокаловата кора, сол и черен пипер.
Поръсва се рибата. Гарнира се с варените картофи.
Очаквайте специално издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. с избрани рецепти от списанието.