Ризото с кайма и банани
за 4 порции, 40 мин
Продукти
250 г ориз по избор
1 с.л. зехтин или олио
1 глава лук
300-350 г кайма – телешка или смес
2 банана
2-3 с.л. доматено пюре
1 ч.л. червен пипер
½ ч.л. къри
125 мл зеленчуков бульон
сол и черен пипер
Приготвяне
Оризът се сварява във вряща подсолена вода, без да се разварява и се отцежда.
Обеленият и наситнен лук се запържва в загретия зехтин или олио около 1 мин.
Добавя се каймата и се запържва още малко до златисто кафяви гранули.
Прибавят се обелените банани, нарязани на шайби.
Добавят се червеният пипер, сол, доматеното пюре, оризът и се разбърква.
Сипва се бульонът и къкри няколко минути, докато се поеме течността.
Поръсва се с черен пипер.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.