Ризото с кайма и банани

за 4 порции, 40 мин

Кухня
12:44 - 17 Май 2020
852
Ризото с кайма и банани

Продукти

250 г ориз по избор

1 с.л. зехтин или олио

1 глава лук

300-350 г кайма – телешка или смес

2 банана

2-3 с.л. доматено пюре

1 ч.л. червен пипер

½ ч.л. къри

125 мл зеленчуков бульон

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Оризът се сварява във вряща подсолена вода, без да се разварява и се отцежда.

Обеленият и наситнен лук се запържва в загретия зехтин или олио около 1 мин.

Добавя се каймата и се запържва още малко до златисто кафяви гранули.

Прибавят се обелените банани, нарязани на шайби.

Добавят се червеният пипер, сол, доматеното пюре, оризът и се разбърква.

Сипва се бульонът и къкри няколко минути, докато се поеме течността.

Поръсва се с черен пипер.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.