Рулца от тиквички със сирене в бекон

за 16 броя, 30 мин

Кухня
16:28 - 12 Септември 2019
18670
Рулца от тиквички със сирене в бекон

Продукти

2 тиквички

зехтин или олио

50 г кедрови ядки (може да се заменят със семки по избор)

16 тънки филийки пушен бекон

300 г бяло саламурено сирене

1 с.л. червен пипер

2 с.л. наситнени пресни билки – например мащерка и розмарин

 

Приготвяне

Тиквичките се нарязват на 16 дълги и тънки ленти. Намазват се със зехтин или олио.

Запичат се съвсем леко на скара или на тиган от двете страни и се оставят да изстинат.

Кедровите ядки се запичат на сух тиган до златисто.

Сиренето се нарязва на 16 парчета и се поръсва с червения пипер.

Тиквичките се поставя върху бекона, поръсват се кедровите ядки и пресните билки, слага се сиренето, навиват се рулца и се закрепват с клечки за зъби.

Рулцата се намазват със зехтин или олио и се пекат на гореща скара, като се обръщат общо 3-4 мин. до златисто кафяво.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Търсете новия брой с акценти: "Лятна свежа лазаня с много зарзават в 5 варианта" и "Как се прави чисто черен сладолед".