Рулца от тиквички със сирене в бекон
за 16 броя, 30 мин
Продукти
2 тиквички
зехтин или олио
50 г кедрови ядки (може да се заменят със семки по избор)
16 тънки филийки пушен бекон
300 г бяло саламурено сирене
1 с.л. червен пипер
2 с.л. наситнени пресни билки – например мащерка и розмарин
Приготвяне
Тиквичките се нарязват на 16 дълги и тънки ленти. Намазват се със зехтин или олио.
Запичат се съвсем леко на скара или на тиган от двете страни и се оставят да изстинат.
Кедровите ядки се запичат на сух тиган до златисто.
Сиренето се нарязва на 16 парчета и се поръсва с червения пипер.
Тиквичките се поставя върху бекона, поръсват се кедровите ядки и пресните билки, слага се сиренето, навиват се рулца и се закрепват с клечки за зъби.
Рулцата се намазват със зехтин или олио и се пекат на гореща скара, като се обръщат общо 3-4 мин. до златисто кафяво.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Търсете новия брой с акценти: "Лятна свежа лазаня с много зарзават в 5 варианта" и "Как се прави чисто черен сладолед".