Рулца с шунка , орехи и круши в козе сирене (СТЪПКА ПО СТЪПКА)

за 4 порции, 20 или 65 мин

Кухня
08:13 - 06 Септември 2021
1534
Рулца с шунка, орехи и круши в козе сирене (СТЪПКА ПО СТЪПКА)

Продукти

50 г орехови ядки, ½ лимон, 1 круша, 100 г меко козе сирене (може да се замени с крем сирене или добре изкиснато бяло саламурено сирене), 2 с.л. кисело мляко, сол и черен пипер, 3 тънки питки за тортиля, дюнер, катми или палачинки, 120 г пушена шунка (може да се замени с колбас, с пушена сьомга или друга риба), рукола и радичио - или бейби спанак и микс зелена слата.

 

Приготвяне 

1

Орехите се нарязват на едро, запичат се на сух тиган и се оставят да изстинат.

 

2

Изцежда се 1-2 ч.л. лимонов сок. Крушата се разполовява и се изчиства семето.

 

 

3

Крушата се нарязва на фини пръчици и се разбърква с лимоновия сок.

 

 

4

Козето сирене се разбърква до гладкост с киселото мляко, сол и черен пипер.

 

5

Тънките питки се загряват леко във фурната или на тиган. Слагат се върху прозрачно фолио и се намазват тънко със сиренето.

 

6

Подреждат се върху сиренето филийките шунка.

 

7

Разстилат се равномерно орехите и крушите.

8

Завиват се стегнати рулца, като се опаковат в прозрачното фолио. Слагат се в хладилника за около 20 мин.

 

 

9

Маха се фолиото и рулата се нарязват напречно на парчета. Гарнира се с рукола и радичио, като може да се овкуси със салатен дресинг – зехтин или олио, оцет или лимонов сок, сол, подправки.