Румен Радев с остро влизане по „ Апартаментгейт“

Президентът предупреди Цветан Цветанов, че скандалът няма да се размине само с моралната присъда на обществото

Политика
12:50 - 21 Март 2019
3330
Румен Радев с остро влизане по „Апартаментгейт“

Президентът Румен Радев коментира с остър тон казуса със закупените в последните месеци апартаменти на фактори от ГЕРБ. "Случаят далеч надхвърля обхвата на една имотна сделка, защото пряко рефлектира върху доверието в политическата класа и държавността", заяви държавният глава. 

Той припомни, че само преди 2 месеца в своя годишен отчет е призовал антикорупционната комисия, а и други органи, да проверят по-обстойно периметъра на властта. "Много ясно казах, че ако това не се случи, то търсенето на справедливост и възмездие може да излезе извън рамките и механизмите на закона", подчерта президентът. 

Радев остро разкритикува действията на комисията, която била назначена, а според него и контролирана от зам.-шефа на ГЕРБ Цветан Цветанов, от когото именно тръгна "Апартаментгейт" с придобиването на чисто ново жилище за доста по-ниска от пазарната цена. Президентът е на мнение, че комисията не работи ефективно и не разследва качествено по закона, както го определи за беззъб, наложен от самия лидер на управляващата партия в Народното събрание.

"Ако не започне качествено разследване, може да имаме сериозен проблем", предупреди Румен Радев. И се закани на Цветанов, че този път не го чака гарантирано оневиняване и нямало да се размине само с моралната присъда на обществото. "Чака ни голям проблем", каза още президентът.