Салата целина с ябълки и орехи
за 6 порции, 30 мин
Кухня
09:53 - 05 Февруари 2020
2199
Продукти
1 голяма глава корен целина – 500-600 г, или няколко по-малки
40 г орехи
1-2 ябълки
2-3 с.л. лимонов сок
100 г майонеза
100 г крем сирене
50 мл прясно мляко
1 щипка захар
сол и черен пипер
Приготвяне
Целината и ябълките се обелват и се нарязват на тънки филийки.
Смесват се и се поливат с лимоновия сок, за да не потъмнеят.
Разбъркват се на гладък сос майонезата, крем сиренето, прясното мляко и се подправя със сол, черен пипер и щипката захар.
Заливат се целината и ябълките.
Поръсва се с едро нарязани орехови ядки, запечени на сух тиган.
Очаквайте специално колекционерско издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. със 110 избрани, топ рецепти от списанието. Най-уникалните ястия в 10-годишната история на изданието само за 2 лева.