Салата целина с ябълки и орехи

за 6 порции, 30 мин

Кухня
09:53 - 05 Февруари 2020
2199
Салата целина с ябълки и орехи

Продукти

1 голяма глава корен целина – 500-600 г, или няколко по-малки

40 г орехи

1-2 ябълки

2-3 с.л. лимонов сок

100 г майонеза

100 г крем сирене

50 мл прясно мляко

1 щипка захар

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Целината и ябълките се обелват и се нарязват на тънки филийки.

Смесват се и се поливат с лимоновия сок, за да не потъмнеят.

Разбъркват се на гладък сос майонезата, крем сиренето, прясното мляко и се подправя със сол, черен пипер и щипката захар.

Заливат се целината и ябълките.

Поръсва се с едро нарязани орехови ядки, запечени на сух тиган.

Очаквайте специално колекционерско издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. със 110 избрани, топ рецепти от списанието. Най-уникалните ястия в 10-годишната история на изданието само за 2 лева.