Салата глухарче с картофи и бекон

за 6 порции, 40 мин

Кухня
10:09 - 23 Юни 2020
3614
Салата глухарче с картофи и бекон

Продукти

300 г млади листенца глухарче

120 г картофи

100 г пушен бекон

50 мл зехтин или олио

120 мл бульон по избор

1-2 с.л. оцет

магданоз

сол и черен пипер

1 малка зелена салата

½ връзка див лук или зелените пера на 1-2 стръка пресен лук

150 г хляб

20 г масло

 

Приготвяне

Листата глухарче се накисват в студена вода. Картофите, без да се белят, се сваряват.

Беконът се нарязва на кубчета се запържва на сух тиган до златисто хрупкаво.

Картофите се обелват и се намачкват. Смесват се с бекона и с половината от разбърканите зехтин или олио, оцет, бульон, сол и черен пипер.

Листата глухарче се измиват и се подсушават. Овкусяват се с останалия дресинг и се слагат върху картофите.

Салатата се гарнира с крутони хляб, запържени в маслото и смесени с наситнения магданоз.

Поръсва се с наситнения зелен лук.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.