Салата от червено цвекло с орехи и сирене
за 4 порции, 45 мин
Кухня
09:37 - 30 Януари 2020
6305
Продукти
4 глави червено цвекло
200 г бяло саламурено сирене
½ ч.ч. нарязани или едро счукани орехи
1-2 с.л. балсамов оцет
4 с.л. зехтин или олио
1 ч.л. горчица
1 ч.л. захар, мед или кленов сироп
сол
листенца мента
Приготвяне
Цвеклото се сварява. без да се бели или се изпича във фурна, опаковано в алуминиево фолио.
Обелва се и се нарязва на филийки.
Отгоре се подреждат кубчета бяло сирене.
Поръсват се орехите и се гарнира с листенца мента.
Залива се с дресинг от зехтина или олиото, горчицата, балсамикото, захарта или меда, сол.
Очаквайте специално издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. с избрани, топ рецепти от списанието.