Салата от червено цвекло с орехи и сирене

за 4 порции, 45 мин

Кухня
09:37 - 30 Януари 2020
6305
Салата от червено цвекло с орехи и сирене

Продукти

4 глави червено цвекло

200 г бяло саламурено сирене

½ ч.ч. нарязани или едро счукани орехи

1-2 с.л. балсамов оцет

4 с.л. зехтин или олио

1 ч.л. горчица

1 ч.л. захар, мед или кленов сироп

сол

листенца мента

 

Приготвяне

Цвеклото се сварява. без да се бели или се изпича във фурна, опаковано в алуминиево фолио.

Обелва се и се нарязва на филийки.

Отгоре се подреждат кубчета бяло сирене.

Поръсват се орехите и се гарнира с листенца мента.

Залива се с дресинг от зехтина или олиото, горчицата, балсамикото, захарта или меда, сол.

Очаквайте специално издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. с избрани, топ рецепти от списанието.