Салата с картофки , репички и спанак

за 4 порции, 40 мин 

Кухня
11:50 - 29 Май 2020
2474
Салата с картофки, репички и спанак

Продукти

600 г дребни картофки

2 скилидки чесън

1-2 листенца салвия

1 глава лук

6 с.л. зехтин или олио

150 мл зеленчуков бульон

3 с.л. оцет по избор

1 връзка репички

100 г спанак

2 ч.л. горчица

1 ч.л. хрян - може готов от бурканче

1 щипка захар

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Картофките се обелват и се слагат цели или разполовени в тенджера със студена вода да ги покрие.

Добавят се обелените скилидки чесън - леко смачкани, листенцата салвия и сол.

Вари се под капак на тих огън до готовност на картофките – около 15 мин.

Обеленият лук се наситнява и се запържва в 2 с.л. загрят зехтин 1-2 мин.

Деглазира се със зеленчуковия бульон - да кипне силно и да поизври малко от течността. Подправя се със сол, бял пипер, щипката захар и оцет.

Картофите се отцеждат и се заливат с лучения сос. Оставят се да престоят, за да се овкусят.

Репичките се нарязват на тънки кръгчета и заедно със спанака се добавят към картофите.

Всичко се залвива със смесените горчица, пюре от хрян и останалия зехтин.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.