Салата с печени зеленчуци

за 4 порции, 45 мин

Кухня
10:40 - 11 Септември 2019
493
Салата с печени зеленчуци

Продукти

2 глави червен лук

500 г фенел (може да се замени с друг зеленчук - например патладжан)

2 тиквички

2 големи червени чушки

400 г чери домати или от големите

2 скилидки чесън

4 с.л. зехтин или олио

сол

лимонов сок

1-2 с.л. наситнен магданоз

 

Приготвяне

Обеленият лук, фенелът, тиквичките се нарязват на филийки, чушките – на ленти.

Чесънът се наситнява или счуква и се смесва със зехтина.

Зеленчуците. без доматите, се разстилат в тавичка и се поливат с чесновия зехтин.

Поръсват се със сол и черен пипер.

Пекат се в загрята фурна на 200 градуса около 25 мин.

Чери доматите или нарязаните на парчета по-едри домати се добавят в последните 5-10 мин.

Оставя се напълно да изстине.

Полива се с лимонов сок и се поръсва с магданоза.

Зеленчуците може да се изпекат на скара.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Търсете новия брой с акценти: "Лятна свежа лазаня с много зарзават в 5 варианта" и "Как се прави чисто черен сладолед".