Салата с печени зеленчуци
за 4 порции, 45 мин
Продукти
2 глави червен лук
500 г фенел (може да се замени с друг зеленчук - например патладжан)
2 тиквички
2 големи червени чушки
400 г чери домати или от големите
2 скилидки чесън
4 с.л. зехтин или олио
сол
лимонов сок
1-2 с.л. наситнен магданоз
Приготвяне
Обеленият лук, фенелът, тиквичките се нарязват на филийки, чушките – на ленти.
Чесънът се наситнява или счуква и се смесва със зехтина.
Зеленчуците. без доматите, се разстилат в тавичка и се поливат с чесновия зехтин.
Поръсват се със сол и черен пипер.
Пекат се в загрята фурна на 200 градуса около 25 мин.
Чери доматите или нарязаните на парчета по-едри домати се добавят в последните 5-10 мин.
Оставя се напълно да изстине.
Полива се с лимонов сок и се поръсва с магданоза.
Зеленчуците може да се изпекат на скара.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Търсете новия брой с акценти: "Лятна свежа лазаня с много зарзават в 5 варианта" и "Как се прави чисто черен сладолед".