Салата с праз на конци
за 2 порции, 30 мин
Кухня
13:55 - 20 Март 2020
6073
Продукти
3 стръка праз
2-3 с.л. зехтин или олио
сол и черен пипер
1 с.л. лимонов сок или оцет
1-2 с.л. стафиди, ядки и семки по избор – орехи, бадеми, кедрови, слънчогледови, тиквени
Приготвяне
Празът се нарязва напречно на 4-5 см дълги парчета. Всяко се нарязва надлъжно на тънки ивици – на конци.
Смесва се със запечените на сух тиган семки и счукани на едро или нарязани ядки. Добавят се стафидите.
Полива се с дресинг от олиото или зехтина, лимонов сок или оцет, сол и черен пипер.
Всичко се разбърква и се оставя да постои, за да се овкуси и омекне.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.