Салата с праз на конци

за 2 порции, 30 мин 

Кухня
13:55 - 20 Март 2020
783
Салата с праз на конци

Продукти

3 стръка праз

2-3 с.л. зехтин или олио

сол и черен пипер

1 с.л. лимонов сок или оцет

1-2 с.л. стафиди, ядки и семки по избор – орехи, бадеми, кедрови, слънчогледови, тиквени

 

Приготвяне

Празът се нарязва напречно на 4-5 см дълги парчета. Всяко се нарязва надлъжно на тънки ивици – на конци.

Смесва се със запечените на сух тиган семки и счукани на едро или нарязани ядки. Добавят се стафидите.

Полива се с дресинг от олиото или зехтина, лимонов сок или оцет, сол и черен пипер.

Всичко се разбърква и се оставя да постои, за да се овкуси и омекне.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.