Салата тиквички със зелена билка
за 2 порции, 10 мин
Кухня
11:26 - 19 Юни 2020
3526
Продукти
2 малки тиквички
2 с.л. лимонов сок
1 ч.л. мед
2 с.л. зехтин или олио
зелени кълнове или друга прясна била
сол и черен пипер
Приготвяне
Разбъркват се енергично лимоновият сок, медът, сол, черен пипер със зехтина или олиото.
Тиквичките се настъргват едро и се смесват с дресинга.
Поръсва се със зелената билка.
Салатата се приготвя точно преди поднасяне. Не трябва да престоява, тъй като тиквичките отделят много течност.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.