Само в Lupa.bg: През 2020 г. трябва да се пренастроим за нови правила

Според астролога Силва Дончева ни чакат години на груб материализъм

Актуално интервю
10:00 - 01 Януари 2020
30552
Само в Lupa.bg: През 2020 г. трябва да се пренастроим за нови правила

-Г-жо Дончева, какво вещае 2020 г. за България? 

-През 2020 г. има 5 съвпада на тежки планети – три на Юпитер с Плутон, един на Сатурн и Плутон - и то на 12 януари, и един царски съвпад на Юпитер със Сатурн в края на годината...В една година имаме един 13-годишен цикъл, един 20-годишен цикъл и един 36-годишен – това е твърде много.

Съвпадът на Сатурн и Плутон отваря цикълът от 36 г. Предишното такова беше през 1982 г. Тогава то е на 6 ноември, а на 10 ноември умира Брежнев. И оттам всичко се завърта в една драматична спирала за Източна Европа и съответно променя целия свят – пада Желязната завеса.

-А сега на 12 януари 2020 г. в каква посока ще са промените?

-Предишният път съвпадът доведе до глобализация и обединение. Сега ще е обратното – ще има сепариране, протекционизъм, събиране на страните сами в себе си, индивидуализиране, свръхнационализиране. Високите технологии и науката ще се глобализират, но икономиките ще се „приберат”. И да вметна – по-предишният съвпад на Сатурн и Плутон е през 1947 г. Тогава е новата Конституция на България, 1947-1949 г. се създава НАТО, 1949 Китай е обявен за република, 1948 г. е национализацията... Т.е., събитията са колосални.

-В политически план в България да очакваме ли резки промени през 2020г.?

-Те по-скоро са свързани с международната политика. Например – когато умира Брежнев, на пръв поглед това няма нищо общо с България. Но това веднага води до рязка промяна на политиката. 1947 г. – България тръгва по пътя на социализма. Така че и сега ние очакваме нещо отвън, на което трябва да реагираме. Нещо тотално ново. И нашите политици трябва да се обърнат с хастара навън и бързо да се променят. Или ще загубят положението си и ще дойдат нови личности.

Иначе това, което настъпва, няма да е в полза на народа, на жените и на майките. Не жените, които работят – те ще се издигат, ще работят до откат и ще стигат до най-високи позиции. Но за обикновените жени, които нямат особени амбиции да стават лекари, юристи, генерални директори – този цикъл никак не е добър.

Тези царски съвпади в следващите 20-30 години ще са свързани повече с това, че човек, за да оцелее, ще трябва да работи, да работи и пак да работи. Да учи и да се развива. Думите семейство, любов, дом – те са в опозиция на Козирога, който царува сега.

-Има цели 6 затъмнения през 2020г.?

-Да, защото има много лунни. Едното е още на 26.12. 2019 г. и е вързано със слънчевото на 10 януари. То пък е свързано с големия съвпад между Сатурн и Плутон. На всичкото отгоре имаме и изгорен Меркурий. Всичко това бележи началото на този огромен цикъл и това става под знака на лунно затъмнение – т.е. изключителен материализъм, изключителен прагматизъм, затъмнение на емоциите. Груб материализъм. А този изгорен Меркурий в Козирог означава – тесен ум, скръндзлив ум, злобен ум. По-скоро говори за хитрост, извратливост, даже крадлив и твърде себичен.

-А с оглед но това, че има толкова тежки планети в Козирог – има ли опасност от земетресения?

-Абсолютно. Сатурн управлява плочите, а Плутон – подземното царство. Това означава, че ще има засилена сеизмична и вулканична активност. Но аз нямам компетенция да говоря за това.

-Ще кажете ли с няколко думи каква ще е годината за всяка зодия?

Овен – представителите на трета декада ще са зле. Тези три планети в Козирог (Сатурн, Плутон, Юпитер) ще ги ударят, защото им квадратират Слънцето. Другите две декади от зодията ще могат да дишат спокойно.

Телец – първа декада на знака също страда, губи пари, разочарова се, има скандали. Докато трета декада – започват да вървят нагоре, всичко им се развива чудесно и позитивно.

Близнаци – те са по-неутрални. Но родените между 7 и 12-13 юни са под натиска на Нептун. Те трябва да внимават да не бъдат излъгани, изоставени, объркани са, имат някакви дилеми. Може да са по-самотни, трудно ще разчитат на партньори и сътрудници.

Рак – хората от трета декада са доста объркани, имат доста проблеми. Другите раци – могат да дишат спокойно, даже втора декада на Рака ще бъде във възход.

Лъв – родените през първа декада ще имат доста проблеми, раздели, трябва да внимават с връзките, с финансовите отношения. Останалите лъвове ще бъдат доста спокойни.

Дева – представителите на трета декада ще вървят нагоре. Но родените между 6 и 12 септември да внимават да не се скарат с някого, да не разрушат съдружие, може да имат сложни житейски дилеми. Родените от 12 до 22 септември ще са много добре.

Везни – доста сложно е положението при трета декада. Много трябва да внимават, защото всичко им е объркано и ще имат големи изпитания. Останалите могат да дишат спокойно, те са в доста по-добра ситуация.

Скорпион – пак от първа декада ще страдат много, ще губят пари, могат да имат проблеми, свързани с наследства, финанси, банки, лични отношения... Докато трета декада върви нагоре и се радва на абсолютен просперитет.

Стрелец – те са в равновесни води. Трябва да усвояват това, което са правили миналата година. Само тези, които са родени между 6-7 и 12 декември трябва внимават – могат да загубят някакви пари, да имат лоши търговски сделки, проблем с учене, с пътуване. Трябва да внимават с отношенията, объркани са.

Козирог – за трета декада - там са трите тежки планети Сатурн, Юпитер, Плутон. А един съвпад със Слънцето никога не е добър. Това те разтърсва, особено ако Плутон ти мине през Слънцето. Така че нещата и при тях са сложни. Другите две декади са в по-равновесна ситуация. Дори втора декада са добре, те ще си почиват и почват да вървят нагоре.

Водолей – и тази първа декада не е ок, те трябва да внимават много с парите, с приятелите, с връзките и с личните отношения. Могат да загубят позиции. Останалата част от водолей е по-скоро неутрална и няма да има неблагополучия.

Риби – от една страна те трябва да внимават за здравето си – особено тези, които са родени между 5-6 и 12 март. Те имат проблем, защото Нептун им минава върху Слънцето. Могат да се объркани, да понапълнеят или ще са по-самотни. При първа декада нещата ще са по-скоро ок. Колкото до трета декада – те започват възход.

През 2020 г. ще има също ретроградна Венера и ретрограден Марс, които са ретроградни през една година. Малко ще дрънчат оръжия, ще има противопоставяне или недай си Боже тежки инциденти. Защото Марс е свързан с катастрофи, конфликти.

-А има ли нещо, което ще е позитивно през 2020 г.?

-Ами човешкият живот винаги е борба, тъй като сме на плюса и минуса. Както се казва – когато направиш един плюс, винаги те дебне минусът... Или ако започнеш да падаш, винаги изниква възможност. Като ти затворят една врата, да ти отворят друга. Просто трябва да се пренастроим  на нови правила и да се научим да се адаптираме бързо. Обикновено България успява да е по-встрани от събитията – те я засягат, но някак по-периферно. Но трябва да се научим да се концентрираме в себе си в икономически план – това е тенденцията за следващите години.