Само в Lupa.bg: Слабаков има страх от летене

През ключалката
10:00 - 03 Юни 2019
3672
Само в Lupa.bg: Слабаков има страх от летене

Андрей Слабаков изпитва неистов страх от летене в самолет и всеки път се опитва до достигне до дадена дестинация по суша, използвайки кола, влак или автобус, научи Lupa.bg любопитната подробност за иначе безстрашния режисьор и новоизпечен евродепутат. Режисьорът започвал да се тресе само при мисълта, че земята ще бъде твърде далеч от краката му.

Актьорът пиел шепа успокоителни преди да се качи в самолета, но понякога и това не помагало и той получавал паник атаки във въздуха, като се налагало стюардесите или лекари на борда да правят всичко възможно да го успокоят.

Влизането в политиката и заминаването му за Брюксел обаче ще наложи на Андрей Слабаков да вземе специални мерки за овладяване на фобията си от летене, тъй като като евродепутат ще му се наложи буквално през ден да лети из Европа и дори и да иска да пътува с кола или с автобус от София до главното седалище на Европарламента в Страсбург или до някой друг европейски град то физически времето няма да му стигне и ще бъде принуден да взима самолет.

Така аерофобията ще се окаже истинско предизвикателство за режисьора, който стана евродепутат от гражданската квота на ВМРО. Единият вариант е той да бъде в самолета с някой близък или да разчита на останалите 16 български евродепутати, с които ще пътува по едно и също време за пленарните сесии и заседанията на комисиите в ЕП да му се притекат на помощ в самолета, когато това се наложи.

Lupa.bg научи, че половинката на Андрей Слабаков - актрисата Ернестина Шинова за щастие не страда от аерофобия, дори напротив обича да лети със самолет. След избирането на съпруга й за евродепутат тя дори го посъветвала да се обърне към психотерапевт, за да овладее страха си от самолети, тъй като в противен случай може да стане наркоман заради опиатите, които ще взима, за да не се тресе от честите полети през следващите пет години в ЕП.