Само в Lupa.bg: Заместник на Каракачанов в МО в щаба на Фандъкова

Отговорникът за военноинвалидите пристана на кандидат-кметицата

Политика
16:23 - 29 Октомври 2019
3686
Само в Lupa.bg: Заместник на Каракачанов в МО в щаба на Фандъкова

Заместник на военния министър Красимир Каракачанов изникна скандално в щаба на кандидат-кметът на София Йорданка Фандъкова, научи Lupa.bg. Става въпрос за зам.-шефа на Консултативния съвет по въпросите на военноинвалидите и военнопострадалите Петър Велчев, който е на пряко подчинение на армейския министър. По закон и по морал той няма право да участва в политизирани мероприятия, а още по-малко предизборни, коментират ядосани армейци. 

Седалището на съвета, оглавяван от Велчев, е именно в сградата на военното министерство. По описание той би трябвало да оказва помощ и съдействие при провеждане на държавната политика по въпросите, свързани с военноинвалидите и военнопострадалите, да обсъжда и приема становища по проекти на нормативни актове, установяващи и гарантиращи правата на военноинвалидите и военнопострадалите, да съдейства за координацията между държавните органи, органите на местното самоуправление и неправителствените организации и национално представителните организации на военноинвалидите и на военнопострадалите за осигуряване на необходимата обществена подкрепа на дейността им, да установява и поддържа връзки с международни правителствени и неправителствени организации на военноинвалиди и на военнопострадали, координира действията на организациите и осъществява международни програми, както и ежегодно изготвя доклад за работата си и отчита дейността си пред Министерския съвет.

"Явно той е предпочел да се впусне в предизборната кампания за столицата пред грижата за военноинвалидите", продължават с коментарите вбесени офицери в социалните мрежи.