Седмицата: Симулация! Избори като чене с лепило за пуканки

Коментар
09:57 - 05 Септември 2022
6951
Седмицата: Симулация! Избори като чене с лепило за пуканки

Дойдохме си на думата – симулация! Политиците – до смърт (о)познатите ни „кандидати“ в три парламентарни избора лани, на четвъртия път тази есен пак са със същите стомнички. Тия дето им се счупиха далеч преди традиционния „трети път“. Но си ги клатят все същите - на парчета, като симулират, че са здрави. Нещо като лепило за чене – зъбна протеза, дето си го мажеш под уж зъбите преди да ядеш пуканки.

И от ЦИК даже потвърдиха – симулация му е майката! И не само се разнасят демонстрационни машини за обучаващо гласуване „на живо“ из пенсионерски клубове, та да могат евентуално дори и „мъртвите души“ в избирателните списъци да потренират. Осигурен е „симулатор за гласуване с машина“ и в интернет – право на страницата на Централната избирателна комисия.

Няма лошо, седи си всеки на компютъра, може и на телефона - прав или легнал, и си цъка, докато си яде пуканки. После, в уречения официален ден на поредната голяма симулация – този път 2 октомври, марширува „на живо“ до определеното му място, цъква оттренирано на истинската машина и си пуска квитанцията в урната. Може този път в избирателните секции и микровелета да инсталират до всяка машина за гласуване, та да се оглася с пукане на пуканки като със заря, че някой е дошъл и си е изстрелял вота. Да се чуе, че е бил толкова застрелян, че пак го е направил. А на изпроводяк – шепа пуканки за всеки. И задължително лепило за зъбни протези, разбира се, че то и най-зъбатите се озъбиха, падат им ченетата от толкова изборната обстановка, дето криза не остави да не се е спукала в държавата ни.

Хубаво е измислено от целокупната ни политпартийност това със симулацията. Не тая на ЦИК с онлайн машиненето. А онова симулиране на държавно управление, дето политпартийността си лежи, тъпче ни вече втора година с изборни пуканки, и за по-сигурно ни маже устите с всякакви минутни лепила във вид на секундни обещания. Ако ги преглътнеш, сам си си се задавил, ако не можеш – няма връщане назад, залепен си, не можеш дори да ги повърнеш.

И така от гласуване на гласуване – пълна симулация. Надуват се избирателните пуканки в торбичката до скъсване от изборната жега, после се спихват избирателите от шамарите на криза след криза. И чакат пак да ги надуят предизборно и следизборно, белким малко живнат, че нали изборно спасение дебне отвсякъде.

Правили сме го всичко това през април, юли, ноември миналата година – сега и през октомври т.г. Хубаво е, че засега дори не ги повтаряме изборните месеци на жълтопаважното „революционно“ и „следреволюционно“ гласуване. Така ни остават само някакви си осем месеца - януарско, февруарско, мартенско, майско, юнско, августовско, септемврийско и декемврийско постреволюционно гласуване, в които месеци също да (не) си упражним правото на глас, че и законно (не)задължение.

Затова, купувайте пуканки, ако не се намери кой да ви ги даде изборно безплатно, тичайте и за ченета до стоматолога (има и пластмасови в интернет по за без пари – 20 лева пари ли са!), но непременно и до аптеката за лепило – без рецепта е. И да почваме отмятането и на другите месеци като изборно-революционни. Още от януари догодина, естествено, че да се свършва тая по-бързо.

Щото няма как да не свърши, изхабяването ще си каже думата. Не, не изхабяването на политпартийците ни – те и изхабени свежо, свежо си хрупат пуканките и в парламента, и във властта. Не и на машините за гласуване изхабяването – колкото милиони сме дали, още ще дадем други да докарат. Не и на ченетата изхабяването от толкоз пукане на пуканки – като няма да можем да ядем попкорна, пасти ще ядем.

Но пък може, защо не най-накрая, да се изхаби и остатъкът от избиратели, дето все още ходи да гласува. Да видим тогава откъде ще намерят нови?! Ама може пък и да докарат, я от зоопарка, я от гората. То и без това тая симулация на избори и на държавно управление на маймуни и на чакали ни направи. Изчакахме се от маймунджалъците им и само за изборно надпукване до пукване ставаме. Че то животворната революция свърши точно като „живота“ на промяната, дето продължава, без да е започнала - напълно посмъртно по рождение. Нищо, че ни се навират предизборно като възкръснали, следизборно пак ще им гледаме вампирясването.