Шарена салата с карфиол

за 2 порции, 45 мин 

Кухня
13:28 - 01 Април 2020
3700
Шарена салата с карфиол

Продукти

2 ч.л. горчица

1 ч.л. мед

3 с.л. бял балсамов оцет или ябълков

4 с.л. зехтин или олио

1/2 глава карфиол

1 връзка репички

1/2 връзка див лук или зелената част на пресен лук

1/2 - 1 зелена салата, според големината

100 г жълто сирене по избор

100 г варена шунка

сол

 

Приготвяне

Горчицата, медът, оцетът и сол се разбъркват на кремообразен дресинг.

Карфиолът се нарязва на малки розички и се бланшира във вряща подсолена вода до леко омекване – около 5 мин.

Отцежда се и веднага още топъл се смесва с дресинга. Оставя се да изстине.

Към карфиола се добавят репичките на шайби и зеленият лук на пръстенчета.

Добавя се и накъсаната едро зелена салата и всичко се разбърква.

Гарнира се с лентички жълто сирене и варена шунка.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.