Шоко пудинг с вишнев компот

за 6 порции, 45 мин

Кухня
09:30 - 21 Май 2020
2203
Шоко пудинг с вишнев компот

Продукти

1 компот от вишни – ок. 180 г отцеден плод, или други плодове - меки или от компот

120 г черен шоколад

100 г масло

50 г брашно

1 с.л. какао на прах

½ ч.л. бакпулвер

3 яйца

1 щипка сол

80 г захар

1 пак. ванилова захар

 

Приготвяне

Шоколадът се нарязва на парченца, оставят се 2 с.л. Другият се разтопява заедно с маслото на гореща водна баня. Оставя се леко да изстине – да е хладък.

Белтъците се разбиват с щипката сол на твърд сняг. Добавя се половината захар и се разбива още 2 мин.

Жълтъците се разбиват с останалата захар и ваниловата захар до побеляване. Смесват се с белтъците с разбъркване, добавени на няколко порции.

Добавят се брашното, какаото, бакпулверът и разтопеният с маслото шоколад и се разбърква на гладко тесто.

Отцедените вишни се слагат на дъното на леко намазнена тава. Заливат се с тестото. Поръсват се останалите парченца шиколад.

Пече се в загрята умерена фурна 25-30 мин. Може да се яде топъл.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.