Шоко торта в чаши
за 2 порции, 20 мин
Продукти
2 с.л. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 щипка канела - по желание
1 с.л. какао
1 яйце
3 с.л. захар
1 щипка сол
2 с.л. меко масло
2 с.л. прясно мляко
100 мл течна сметана за разбиване
2 с.л. сладко от боровинки или друго по избор
Приготвяне
Две порцеланови, керамични или други огнеупорни чаши – около 300 мл всяка, се намазват с общо 1 с.л. меко масло.
Смесват се брашното, бакпулверът, канелата и какаото.
Добавят се разбитото яйце със захарта и щипката сол до побеляване и прясното мляко. Всичко се разбърква на гладко тесто.
Изсипва се в намазнените чаши и се пече в загрята умерена фурна 12-15 мин.
Течната сметана се разбива. Добавя се сладкото от боровинки и леко се разбърква, така че да се оформят ивиц в сметаната.
Чашите с блатчетата се оставят да изстинат. Без гарнира се с крема.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.