Шоко торта в чаши

за 2 порции, 20 мин

Кухня
10:03 - 19 Май 2020
972
Шоко торта в чаши

Продукти

2 с.л. брашно

1 ч.л. бакпулвер

1 щипка канела - по желание

1 с.л. какао

1 яйце

3 с.л. захар

1 щипка сол

2 с.л. меко масло

2 с.л. прясно мляко

100 мл течна сметана за разбиване

2 с.л. сладко от боровинки или друго по избор

 

Приготвяне

Две порцеланови, керамични или други огнеупорни чаши – около 300 мл всяка, се намазват с общо 1 с.л. меко масло.

Смесват се брашното, бакпулверът, канелата и какаото.

Добавят се разбитото яйце със захарта и щипката сол до побеляване и прясното мляко. Всичко се разбърква на гладко тесто.

Изсипва се в намазнените чаши и се пече в загрята умерена фурна 12-15 мин.

Течната сметана се разбива. Добавя се сладкото от боровинки и леко се разбърква, така че да се оформят ивиц в сметаната.

Чашите с блатчетата се оставят да изстинат. Без гарнира се с крема.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.