Шоко ябълков сладкиш с лешници

за 20 парчета, 80 мин

Кухня
08:11 - 04 Ноември 2019
3018
Шоко ябълков сладкиш с лешници

Продукти

400 г ябълки

1 с.л. лимонов сок

150 г брашно

150 г смлени или ситно счукани лешникови ядки

3 ч.л. бакпулвер

2 ч. л. канела - по желание

6 ч.л. какао

300 г меко масло

350 г захар

3 яйца

100 г готова шоколадова глазура или разтопен тъмен шоколад

 

Приготвяне

Ябълките се обелват, изчистват се семките и се нарязват на малки парченца. Поливат се веднага с лимоновия сок.

Смесват се брашното, лешниците, бакпулверът, канелата и какаото.

Разбива се маслото със захарта. Добавят се едно по едно яйцата и се разбърква. Постепенно се добавя сухата смес и се разбърква на гладко тесто.

Изсипва се в тавичка около 40 на 30 см с намазнена хартия за печене.

Пече се в загрята фурна на 180 градуса 30-35 мин. Оставя се да изстине.

Разтопява се глазурата и се полива на ивички с лъжичка.

Сладкишът може да се поднесе гарниран със сладолед или с бита сметана.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Търсете новия брой с акценти: "Картофена торта - варианти и за гарнитура, и за основно", "Лучена пита в модерни вариации", "Дюлев сладкиш с орехи", "Есенни рецепти с богат вкус и бедни на калории", "Мушмули на мармалад, желе и ликьор".