Шоколадов сладолед с ванилия
Необходим е минимум час, за да стане замразеният десерт
Кухня
15:36 - 16 Юни 2019
5001
Продукти
1 ч.ч. вода
4 с.л. захар
200 г млечен шоколад
300 мл течна сметана за разбиване
1 жълтък
1 ванилия
Приготвяне
Захарта и водата се смесват в тенджера и на умерен огън се нагряват.
Сместа се разбърква до стопяването на захарта и се добавя шоколадът, като се разбърква постоянно, докато се разтопи. Прибавя се жълтъкът с разбъркване.
Сместа се сваля от котлона и се оставя да изстине. Добавя се разбитата сметана.
Разбърква се и се поставя в машина за сладолед или във фризера, като от време на време се разбърква.
Необходим е минимум час, за да стане сладолед.