Шунка под печени яйца на очи

за 4 порции, 20 мин

Кухня
09:07 - 19 Август 2021
3001
Шунка под печени яйца на очи

Продукти

6 яйца

200 г варена шунка

1 с.л. масло

100 г настърганo жълто сирене по избор

див лук или зелените пера на пресен лук

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Шунката се нарязва на ленти. Запържва се леко в загрятото масло с разбъркване и се прехвърля в тавичка.

Чукват се отгоре яйцата цели и се запича в загрята умерена фурна до желаната консистенция на жълтъците.

Поръсва се с жълтото сирене и се запича още малко, докато се разтопи.

Поръсва се с дивия лук, нарязан на фини ролки. Подправя се със сол и черен пипер.