Скандал в Lupa.bg: Майки заклеймиха "Като две капки вода": Защо възхвалявате педофила Джако?

Ексклузивно
10:00 - 23 Април 2019
3478
Скандал в Lupa.bg: Майки заклеймиха "Като две капки вода": Защо възхвалявате педофила Джако?

Педофилският скандал, в който основен герой е покойният музикален идол Майкъл Джексън, застигна и България. Възмутени родители скочиха в социалните мрежи срещу имитаторското шоу по Нова телевизия „Като две капки вода“ заради факта, че участниците изпълняват с удоволствие песни на Краля на попа вместо да го заклеймят заради отвратителните сексуални гаври с момченца. Майки и бащи са възмутени, че състезателите вкупом възхваляват Джако заедно с водещите Васил Василев-Зуека и Димитър Рачков и журито.

„Защо боготворите тоя педофил, а е обелвате дума за сексуалните му извращения“, такива гневни коментари от родители се появиха в понеделник през нощта в социалните мрежи след изпълнението на Деси Добрева в шоуто, която влезе в образа на Майкъл Джексън.

След излъчването на документалния филм „Да напуснеш Невърленд“ по HBO, в който двама мъже твърдят, че Джексън ги е насилвал сексуално, когато са били на 7 и 10 годишна възраст, в света започна кампания срещу поп идола. Чуха се гласове песните му да не бъдат излъчвани по радиата и телевизиите, да не бъдат пускани по клубове, а восъчните фигури на певеца в прочутия Музей на восъчните фигури на Мадам Тюсо да бъдат претопени. Семейството и фенове на Краля на попа обаче контрираха, че очернящата кампания срещу певеца цели определени среди да спечелят пари на гърба на Джако, без обвиненията в педофилия срещу него да са доказани.

В понеделник вечерта в „Капките“ Деси Добрева имитира Майкъл на сцената с една от най-известните му песни „Man in the Mirror“. Преди изпълнението си, за което получи одобрението на публиката и високата оценка на членовете на журито Хилда Казасян, Димитър Ковачев-Фънки и гостуващия член на журито Орлин Горанов, Деси сподели, че от малка обожава Краля. Като ученичка дори събрала 5000 подписа, за да покани Майкъл да дойде да пее в България, но за нейно съжаление това не се случило. Певицата се изповяда, че всяка сутрин като малка ставала за училище и веднага си пускала тази песен.


Водещите на шоуто Рачков и Зуека засипаха покойния Крал на попа със суперлативи, определяйки го като „велик“, „ненадминат“, „легенда“. Самата Деси бе похвалена от журито за талантливото си превъплъщение. Орлин Горанов пък добави, че Джако никога не може да бъде детрониран, колкото и някои да се опитват да направят това, без обаче да влиза в повече подробности.

Никой в шоуто не обели и дума за обвиненията в педофилия срещу музикалната легенда. Това предизвика острата на реакция на майки, които се разбунтуваха срещу липсата на обществена реакция в България заради „ужасяващите сексуални престъпления, които извършил Джако“.

„Как е възможно да се говори изобщо нещо положително за тоя извратеняк“, негодуват майки в интернет форуми и призовават продуцентите на „Като две капки вода“ да спрат да рекламират Майкъл Джексън, защото „това било гавра с жертвите на педофилията" и своеобразна "реабилитация на сексуалните престъпления изобщо".

Засега продуцентът на предаването Магърдич Халваджиян не е коментирал публично недоволството на родителите. Защитниците на Джако обаче казват, че никой не може да зачеркне таланта на гениалния певец.

На снимките: Деси Добрева като Майкъл Джексън