Сладка супа: грис със сироп от бъз

за 4 порции, 30 мин

Кухня
08:58 - 27 Октомври 2019
3467
Сладка супа: грис със сироп от бъз

Продукти

200 мл сироп от червен бъз

200 мл ябълков сок

6 с.л. захар

1 пръчка канела или 1/2  ч.л. канела на прах

1 ч.л. настъргана лимонова кора

1 и ½ ч. л. царевично нишесте

300 мл прясно мляко

80 г пшеничен грис

Приготвяне

Кипва се сиропът от бъз с ябълковия сок, 2 с.л. захар, канелата и лимоновата кора.

Добавя се нишестето, разтворено в малко студена вода. Вари се на тих огън до сгъстяване, като се разбърква.

Отделно се кипва прясното мляко, прибавя се останалата захар и царевичният грис и се вари на много слаб котлон с постоянно бъркане около 1 мин.

Разпределя се в чаши или купички и се залива с бъзовия крем.

Чудесно се получава сладката супа и със сироп от арония, касис, роза, вишни и др.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Търсете актуалния брой с акценти: "Гулаш с гъби", "Ябълкова погача с ванилов сос", "Есенни рецепти с червено зеле", "Грозде на сок и на желе".