Сладка супа: грис със сироп от бъз
за 4 порции, 30 мин
Продукти
200 мл сироп от червен бъз
200 мл ябълков сок
6 с.л. захар
1 пръчка канела или 1/2 ч.л. канела на прах
1 ч.л. настъргана лимонова кора
1 и ½ ч. л. царевично нишесте
300 мл прясно мляко
80 г пшеничен грис
Приготвяне
Кипва се сиропът от бъз с ябълковия сок, 2 с.л. захар, канелата и лимоновата кора.
Добавя се нишестето, разтворено в малко студена вода. Вари се на тих огън до сгъстяване, като се разбърква.
Отделно се кипва прясното мляко, прибавя се останалата захар и царевичният грис и се вари на много слаб котлон с постоянно бъркане около 1 мин.
Разпределя се в чаши или купички и се залива с бъзовия крем.
Чудесно се получава сладката супа и със сироп от арония, касис, роза, вишни и др.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Търсете актуалния брой с акценти: "Гулаш с гъби", "Ябълкова погача с ванилов сос", "Есенни рецепти с червено зеле", "Грозде на сок и на желе".