Сладки кайсиеви хлебчета

за 12 броя, 45 мин

Кухня
13:03 - 13 Септември 2019
2030
Сладки кайсиеви хлебчета

Продукти

150 мл сок от моркови

2 с.л. мед

3 с.л. олио

100 г пресни кайсии без костилките или 6 сушени кайсии

150 г брашно

100 г овесени ядки

½ пак. суха мая

1 щипка сол

 

Приготвяне

Загрява се сокът от моркови и се разбъркват в него медът и олиото. Оставя се да поизстине.

Кайсиите се нарязват на малки парченца. Смесват се брашното, овесените ядки и сухата мая.

Добавят се сокът от моркови, кайсиите и солта.

Омесва се тесто с куките на миксера или на ръка. Оставя се на топло да втаса около 30 мин. докато си удвои обема.

Тестото се размесва, оформя се на дълга ролка и се нарязва на 12 части. Оформят се на кръгли хлебчета.

Подреждат се в тава с хартия за печене и се оставят отново леко да втасат 15 мин. Намазват се с малко вода.

Пекат се в загрята фурна на 200 градуса (с вентилатор 180 градуса) 12-15 мин.

Кайсиите может да се заменят с друг плод по избор.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Търсете новия брой с акценти: "Лятна свежа лазаня с много зарзават в 5 варианта" и "Как се прави чисто черен сладолед".