Сладолед от ягоди и малини с бял шоколад
за 900 мл, 15 мин
Кухня
08:04 - 25 Юни 2019
2774
Продукти
75 г бял шоколад
400 г ягоди
350 г малини
½ ч.л. настъргана кора от лайм или лимон
2 с.л. сок от лайм или лимон
Приготвяне
Шоколадът се настъргва. Почистените ягоди се разполовяват.
Смесват се ягодите и малините с кората и сока от лайм и се пасират до пяна. Може да се прецеди.
Прибавя се шоколадът в сместа, като се заделя 1 с.л. от него.
Поръсва се с шоколада. Слага се да замръзне във фризера.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Очаквайте скоро специалното печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон.