Спагети салата с магданозено песто и орехи

за 4 порции, 25 мин

Кухня
10:07 - 21 Юни 2019
4016
Спагети салата с магданозено песто и орехи

Продукти

400 г спагети или друга паста

80 г магданоз

50 г орехови ядки

2 скилидки чесън

2 с.л. орехово или друго ароматно олио

100 мл зехтин

сол и черен пипер

1 ч.л. лимонов сок

прясна билка за поръсване – например босилек

 

Приготвяне

Спагетите се сваряват ал денте във вряща подсолена вода.

Листата магданоз се смесват с орехите, обеления чесън, ореховото олио, малко от зехтина и се пасира.

Постепенно се добавя с пасиране останалият зехтин до кремообразно песто. Подправя се със сол, черен пипер и лимоновия сок.

Спагетите се отцеждат, заливат се с пестото и се гарнират със свежа билка.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Очаквайте скоро специалното печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон.