Спагети салата с магданозено песто и орехи
за 4 порции, 25 мин
Продукти
400 г спагети или друга паста
80 г магданоз
50 г орехови ядки
2 скилидки чесън
2 с.л. орехово или друго ароматно олио
100 мл зехтин
сол и черен пипер
1 ч.л. лимонов сок
прясна билка за поръсване – например босилек
Приготвяне
Спагетите се сваряват ал денте във вряща подсолена вода.
Листата магданоз се смесват с орехите, обеления чесън, ореховото олио, малко от зехтина и се пасира.
Постепенно се добавя с пасиране останалият зехтин до кремообразно песто. Подправя се със сол, черен пипер и лимоновия сок.
Спагетите се отцеждат, заливат се с пестото и се гарнират със свежа билка.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Очаквайте скоро специалното печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон.