Спаначена салата с репички и синьо сирене
за 2 порции, 25 мин
Кухня
14:12 - 09 Февруари 2020
2837
Продукти
100-150 г пресен бейби спанак или от по-големия, нарязан на едри парчета
1 връзка репички
100 г синьо сирене
6 с.л. портокалов сок
5 с.л. течна сметана
1 с.л. балсамов оцет
1 щипка кафява захар
сол и черен пипер
Приготвяне
1/3 от синьото сирене – натрошено, портокаловият сок, течната сметана, балсамикото, кафявата захар, сол и черен пипер се пасират.
Спанакът се смесва с нарязаните на филийки репички. Залива се със соса и се разбърква.
Гарнира се с останалото синьо сирене на кубчета.
Очаквайте специално колекционерско издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. със 110 избрани, топ рецепти от списанието. Най-уникалните ястия в 10-годишната история на изданието само за 2 лева.