Спаначена супа с алабаш

за 4 порции, 35 мин

Кухня
09:12 - 28 Март 2020
6912
Спаначена супа с алабаш

Продукти

150 г спанак

250-300 г алабаш

250 г тиквички

200 г праз

1 стък пресен чесън

150 г пушен бекон

1,2 л зеленчуков или пилешки бульон

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Нарязаният на тънки филийки бекон се запържва на сух тиган до хрупкавост и се оставя да се отцеди върху кухненска хартия.

Обеленият и нарязан на кубчета алабаш и наситненият стрък пресен чесън се задушават в същия тиган в мазнината от бекона.

Сипва се зеленчуловият или пилешки бульон и се оставя да ври на тих огън под капак около 5 мин.

Добавят се тиквичките, нарязани на кубчета и празът - на тънки шайби, и къкри още 3-4 мин.

Посолява се, добавят се целите листа спанак или нарязани на едро. Кипяа и се маха от котлона. Поръсва се с черен пипер.

Гарнира се с хрупкавия бекон.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.