Сръбска картофена супа

за 6 порции, 40 мин 

Кухня
09:45 - 23 Март 2020
945
Сръбска картофена супа

Продукти

1 кг картофи

3 червени чушки

2 моркова

1,5 л зеленчуков бульон

1-2 дафинови листа

3-4 глави лук

2-3 скилидки чесън

1 с.л. червен пипер

1 ч.л. лют червен пипер

1 ч.л. мащерка

4 с.л. зехтин или олио

сол

 

Приготвяне

Обелените картофи, чушките и морковите се нарязват на малки кубчета.

Слагат се в кипналия бульон заедно с дафиновите листа и сол. Къкри на тих огън под капак.

Обелените лук и чесън се наситняват и се запържват за кратко в зехтина или олиото. Поръсва се със сладкия и лютоия червен пипер и се разбърква на котлона.

Изсипва се в супата и се готви още малко до готовност. Поръсва се с мащерка.

Супата има и вариант с месо. Заедно с лука и чесъна се запържва 500 г телешка или друга кайма.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.