Студен чай каркаде с кардамон

за 4 чаши, 15 мин

Кухня
11:40 - 29 Май 2020
1330
Студен чай каркаде с кардамон

Продукти

3-4 филтърчета хибискус – каркаде

5 шушулки кардамон

2 карамфилчета

6-8 с.л. сироп от агаве или захарен сироп, мед

700-800 мл вода

 

Приготвяне

Филтърчетата хибискус, извадените от шушулките и леко счукани зърна кардамон и карамфилчетата се заливат с 500 мл вряща вода.

Запарва се за 10 мин. и се прецежда. Оставя се да изстине.

Подслажда се със сиропа от агаве или захрания сироп, мед.

Долива се вода и се слага в хладилника.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.