Студен чай каркаде с кардамон
за 4 чаши, 15 мин
Кухня
11:40 - 29 Май 2020
4273
Продукти
3-4 филтърчета хибискус – каркаде
5 шушулки кардамон
2 карамфилчета
6-8 с.л. сироп от агаве или захарен сироп, мед
700-800 мл вода
Приготвяне
Филтърчетата хибискус, извадените от шушулките и леко счукани зърна кардамон и карамфилчетата се заливат с 500 мл вряща вода.
Запарва се за 10 мин. и се прецежда. Оставя се да изстине.
Подслажда се със сиропа от агаве или захрания сироп, мед.
Долива се вода и се слага в хладилника.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.