Суфле с белтък и ябълка
за 1 порция, 30 мин
Продукти
1 ябълка – около 120 г
1 ч.л. лимонов сок
1 щипка канела
1 белтък
1 ч.л. захар.
Приготвяне
Ябълката се обелва и се изчиства от семето. Нарязва се на филийки.
Полива се с 1 ч.л. лимонов сок и 2 с.л. вода. Поръсва се с канелата.
Кипва се и се вари на средна температура 6-8 мин. Прецежда се и ябълката се оставя да изстине.
Разбива се белтъкът със захарта на твърд сняг. Смесва се с ябълката с внимателно разбъркване.
Сместа се изсипва в огнеупорна купичка.
Пече се в загрята фурна на 180 градуса (с вентилатор 160 градуса) до златисто жълто 15 мин.
Поднася се веднага, за да не спадне.
За по-екзотичен аромат канелата може да се замени с кардамон.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Търсете актуалния брой с акценти: "Лятна свежа лазаня с много зарзават в 5 варианта" и "Как се прави чисто черен сладолед".