Суфле с белтък и ябълка

за 1 порция, 30 мин 

Кухня
10:28 - 27 Септември 2019
3462
Суфле с белтък и ябълка

Продукти

1 ябълка – около 120 г

1 ч.л. лимонов сок

1 щипка канела

1 белтък

1 ч.л. захар.

 

Приготвяне

Ябълката се обелва и се изчиства от семето. Нарязва се на филийки.

Полива се с 1 ч.л. лимонов сок и 2 с.л. вода. Поръсва се с канелата.

Кипва се и се вари на средна температура 6-8 мин. Прецежда се и ябълката се оставя да изстине.

Разбива се белтъкът със захарта на твърд сняг. Смесва се с ябълката с внимателно разбъркване.

Сместа се изсипва в огнеупорна купичка.

Пече се в загрята фурна на 180 градуса (с вентилатор 160 градуса) до златисто жълто 15 мин.

Поднася се веднага, за да не спадне.

За по-екзотичен аромат канелата може да се замени с кардамон.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Търсете актуалния брой с акценти: "Лятна свежа лазаня с много зарзават в 5 варианта" и "Как се прави чисто черен сладолед".