Супа леща с карфиол и джинджифил

за 4 порции, 20 мин

Кухня
10:40 - 07 Май 2020
3632
Супа леща с карфиол и джинджифил

Продукти

400 г карфиол

15 г пресен джинджифил

1 глава лук

1-2 скилидки чесън

1-2 с.л. зехтин или олио

100 г леща по избор

1/2 ч.л. къри на прах

600 мл зеленчуков бульон

50 мл течна сметана или прясно мляко

2 домата – може от консерва

1 портокал

сол и пресен джожен или мента

 

Приготвяне

Обелените лук, чесън и джинджифил се наситняват. Запържват се заедно в загретия зехтин или олио.

Прибавят се нарязаният на малки розички карфиол, лещата и кърито и се разбърква за 1-2 мин. на тих огън.

Сипват се бульонът и сметаната. Посолява се и се оставя да заври. Къкри под капак около 5 мин.

Добавят се настърганите без люспата домати и изцеденият портокалов сок. 

Кипва и се готви 8-10 мин. на средна температура.

Поръсва се листенца мента или джоджен.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.