Супа леща с карфиол и джинджифил
за 4 порции, 20 мин
Продукти
400 г карфиол
15 г пресен джинджифил
1 глава лук
1-2 скилидки чесън
1-2 с.л. зехтин или олио
100 г леща по избор
1/2 ч.л. къри на прах
600 мл зеленчуков бульон
50 мл течна сметана или прясно мляко
2 домата – може от консерва
1 портокал
сол и пресен джожен или мента
Приготвяне
Обелените лук, чесън и джинджифил се наситняват. Запържват се заедно в загретия зехтин или олио.
Прибавят се нарязаният на малки розички карфиол, лещата и кърито и се разбърква за 1-2 мин. на тих огън.
Сипват се бульонът и сметаната. Посолява се и се оставя да заври. Къкри под капак около 5 мин.
Добавят се настърганите без люспата домати и изцеденият портокалов сок.
Кипва и се готви 8-10 мин. на средна температура.
Поръсва се листенца мента или джоджен.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.