Супа минестроне с кюфтенца и буквички (стъпка по стъпка)

за 6 порции, 45 мин

Кухня
09:17 - 24 Май 2019
4293
Супа минестроне с кюфтенца и буквички (стъпка по стъпка)

Продукти

150 г забавна дребна паста във вид на буквички

2 моркова - около 200 г

2 тиквички - около 500 г

1/2 глава карфиол - около 450 г

2 скилидки чесън

1 глава лук

2 с.л. зехтин или олио

1 и ½ л зеленчуков бульон

250 г телешко мляно месо или друга кайма по избор

425 г сварен и отцеден боб - може от консерва

100 г грах

50 г пармезан или друго жълто сирене - може кашкавал

сол и черен пипер

 

Приготвяне

1

Пастата се сварява ал денте във вряща подсолена вода и се отцежда.

2

Морковите и тиквичките се нарязват на малки кубчета.

3

Карфиолът се нарязва на розички.

4

Обелените лук и чесън се наситняват. Запържват се в загретия зехтин или олио 2 мин.

5

Добавят се морковите и се запържва още 1 мин. Слагат се тиквичките и карфиолът и се разбърква на котлона.

6

Подправя се със сол. Сипва се бульонът и се готви 10 мин.

7

Каймата се овкусява със сол и черен пипер. Оформят се малки топчета.

8

Изважда се 350 мл от бульона на супата и се слага да заври в друг съд.

9

Пускат се кюфтенцата във врящата течност и се варят около 5 мин. на средна температура.

10

Бобът се изплаква със студена вода и се отцежда.

11

Кюфтенцата заедно с бульона се връщат в супата. Добавят се бобът, грахът, пастата и се готви още около 2 мин. Поръсва се с едро настърган пармезан.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Очаквайте скоро специалното печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон.