Супа минестроне с кюфтенца и буквички (стъпка по стъпка)
за 6 порции, 45 мин
Продукти
150 г забавна дребна паста във вид на буквички
2 моркова - около 200 г
2 тиквички - около 500 г
1/2 глава карфиол - около 450 г
2 скилидки чесън
1 глава лук
2 с.л. зехтин или олио
1 и ½ л зеленчуков бульон
250 г телешко мляно месо или друга кайма по избор
425 г сварен и отцеден боб - може от консерва
100 г грах
50 г пармезан или друго жълто сирене - може кашкавал
сол и черен пипер
Приготвяне
1
Пастата се сварява ал денте във вряща подсолена вода и се отцежда.
2
Морковите и тиквичките се нарязват на малки кубчета.
3
Карфиолът се нарязва на розички.
4
Обелените лук и чесън се наситняват. Запържват се в загретия зехтин или олио 2 мин.
5
Добавят се морковите и се запържва още 1 мин. Слагат се тиквичките и карфиолът и се разбърква на котлона.
6
Подправя се със сол. Сипва се бульонът и се готви 10 мин.
7
Каймата се овкусява със сол и черен пипер. Оформят се малки топчета.
8
Изважда се 350 мл от бульона на супата и се слага да заври в друг съд.
9
Пускат се кюфтенцата във врящата течност и се варят около 5 мин. на средна температура.
10
Бобът се изплаква със студена вода и се отцежда.
11
Кюфтенцата заедно с бульона се връщат в супата. Добавят се бобът, грахът, пастата и се готви още около 2 мин. Поръсва се с едро настърган пармезан.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Очаквайте скоро специалното печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон.