Супа от тиквички с картофено пюре и сирене

за 2 порции, 15 мин

Кухня
09:15 - 14 Януари 2020
2013
Супа от тиквички с картофено пюре и сирене

Продукти

500-600 г консервирани тиквички (ако с пресни, се нарязват на парченца и се задушават с малко вода около 5 мин.)

1 глава лук

2 с.л. зехтин или олио

600 мл зеленчуков бульон

30 г пармезан или друго жълто сирене - например кашкавал

прясна или суха билка по избор за поръсване

3 с.л. картофено пюре на прах – от кутия

2 с.л. заквасена сметана

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Лукът се наситнява и се запържва в зехтина или олиото около 1 мин.

Добавят се нарязаните тиквички, разбърква се и се посолява.

Налива се зеленчуковият бульон и се вари под капак на тих огън 5 мин.

Прибавят се сухото картофено пюре и заквасената сметана и се пасира.

Подправя се със сол и пипер.

Поръсва се с нарязания на люспи пармезан и с предпочетената билка.

Очаквайте специално издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. с избрани рецепти от списанието.