Супа от тиквички с картофено пюре и сирене
за 2 порции, 15 мин
Продукти
500-600 г консервирани тиквички (ако с пресни, се нарязват на парченца и се задушават с малко вода около 5 мин.)
1 глава лук
2 с.л. зехтин или олио
600 мл зеленчуков бульон
30 г пармезан или друго жълто сирене - например кашкавал
прясна или суха билка по избор за поръсване
3 с.л. картофено пюре на прах – от кутия
2 с.л. заквасена сметана
сол и черен пипер
Приготвяне
Лукът се наситнява и се запържва в зехтина или олиото около 1 мин.
Добавят се нарязаните тиквички, разбърква се и се посолява.
Налива се зеленчуковият бульон и се вари под капак на тих огън 5 мин.
Прибавят се сухото картофено пюре и заквасената сметана и се пасира.
Подправя се със сол и пипер.
Поръсва се с нарязания на люспи пармезан и с предпочетената билка.
Очаквайте специално издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. с избрани рецепти от списанието.