Супа с алабаш и мляно месо
за 2 порции, 25 мин

Продукти
2 глави алабаш по около 300 г – лилав или зелен
1 глава лук
1-2 моркова
1 с.л. зехтин или олио
250 г мляно месо говеждо/телешко месо или друга кайма по избор
330 мл зеленчуков бульон
80 мл течна готварска сметана или прясно мляко
сол и черен пипер
Приготвяне
Обеленият алабаш се нарязва на тънки филийки, които се нарязват на пръчици или кубчета.
Обелените лук и моркови се нарязват на малки кубчета.
Загрява се зехтинът или олиото и се запържват заедно лукът, морковите и каймата до златисто кафяви гранулки.
Добавя се алабашът и се запържва още 1-2 мин.
Сипва се бульонът, кипва и се готви на тих огън около 15 мин.
Накрая се прибавя сметаната и се овкусява със сол и черен пипер.
Ястието може да се приготви по същия начин с червено или бяло зеле.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Търсете специалното издание за Коледа и Нова година с акценти: "Свинско с тиква в традицията на празничното печено", "Пълнена пуйка с кюфтенца и наденички", "Звездни курабийки", "Как се белят лесно трудните кестени", "Пържените филийки като уникален десерт".
Отново само за 1 лев.