Супа с алабаш и мляно месо

за 2 порции, 25 мин

Кухня
08:35 - 12 Декември 2019
6127
Супа с алабаш и мляно месо

Продукти

2 глави алабаш по около 300 г – лилав или зелен

1 глава лук

1-2 моркова

1 с.л. зехтин или олио

250 г мляно месо говеждо/телешко месо или друга кайма по избор

330 мл зеленчуков бульон

80 мл течна готварска сметана или прясно мляко

 сол и черен пипер

 

Приготвяне

Обеленият алабаш се нарязва на тънки филийки, които се нарязват на пръчици или кубчета.

Обелените лук и моркови се нарязват на малки кубчета.

Загрява се зехтинът или олиото и се запържват заедно лукът, морковите и каймата до златисто кафяви гранулки.

Добавя се алабашът и се запържва още 1-2 мин.

Сипва се бульонът, кипва и се готви на тих огън около 15 мин.

Накрая се прибавя сметаната и се овкусява със сол и черен пипер.

Ястието може да се приготви по същия начин с червено или бяло зеле.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Търсете специалното издание за Коледа и Нова година с акценти: "Свинско с тиква в традицията на празничното печено", "Пълнена пуйка с кюфтенца и наденички", "Звездни курабийки", "Как се белят лесно трудните кестени", "Пържените филийки като уникален десерт".

Отново само за 1 лев.