Супа с кайм а, гъби и царевица
за 8 порции, 30 мин
Продукти
1 кг кайма смес или друга по избор
1 червена чушка
1 консерва царевица
2 ч.ч. доматен сос или смлени домати
1 ч.ч. течна готварска сметана или прясно мляко
2 големи глави лук
1-2 с.л. зехтин или олио
500 г обелени домати – може от консерва
200-300 г мариновани гъби от консерва
зеленчуков бульон – количество на вкус
нарязан на кубчета бекон или салам – количество на вкус
сол и черен пипер
Приготвяне
Каймата се запържва с обеления и наситнен лук в загретия зехтина или олиото до златисти парченца.
Добавят се чушката на кубчета, отцедената царевица, доматеният сос, нарязаните белени домати, гъбите с маринатата, беконът.
Всичко се разбърква внимателно и се разрежда с бульон.
Посолява се и се готви се на тих огън около 15 мин.
Накрая се сипва течната сметана и се поръсва с черен пипер
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Търсете актуалния брой с акценти: "Ориент пилаф в 4 оригинални варианта", "Мушмули на мармалад", "Как се прави лесно хрупкава коричка на месото", "4 рецепти за имунитет срещу грипа".
Очаквайте специално издание за Никулден на същата цена - 1 лев.