Супа с кайм а, гъби и царевица

за 8 порции, 30 мин

Кухня
19:51 - 27 Ноември 2019
3521
Супа с кайма, гъби и царевица

Продукти

1 кг кайма смес или друга по избор

1 червена чушка

1 консерва царевица

2 ч.ч. доматен сос или смлени домати

1 ч.ч. течна готварска сметана или прясно мляко

2 големи глави лук

1-2 с.л. зехтин или олио

500 г обелени домати – може от консерва

200-300 г мариновани гъби от консерва

зеленчуков бульон – количество на вкус

нарязан на кубчета бекон или салам – количество на вкус

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Каймата се запържва с обеления и наситнен лук в загретия зехтина или олиото до златисти парченца.

Добавят се чушката на кубчета, отцедената царевица, доматеният сос, нарязаните белени домати, гъбите с маринатата, беконът.

Всичко се разбърква внимателно и се разрежда с бульон.

Посолява се и се готви се на тих огън около 15 мин.

Накрая се сипва течната сметана и се поръсва с черен пипер

 

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Търсете актуалния брой с акценти: "Ориент пилаф в 4 оригинални варианта", "Мушмули на мармалад", "Как се прави лесно хрупкава коричка на месото", "4 рецепти за имунитет срещу грипа".

Очаквайте специално издание за Никулден на същата цена - 1 лев.