Супа солянка с печено месо

за 4 порции, 40 мин

Кухня
13:05 - 05 Юни 2020
4010
Супа солянка с печено месо

Продукти

600 г предварително печено цяло парче говеждо/телешко, свинско, агнешко, пилешко месо

2 с.л. наситнен магданоз

1 червена чушка

1 жълта чушка

600 г прясно зеле

200 г лук

4 с.л. зехтин или олио

сол и черен пипер

2 скилидки чесън

4 с.л. чили паста – може лютеница или айвар

1 л зеленчуков бульон

100 г мариновани краставички със 100 мл от маринатата

 

Приготвяне

Печеното месо се нарязва на кубчета – около 3 см. Почистените чушки - на по-малки кубчета. Зелето – на тънки ленти. Обелените лук и чесън се наситняват.

Месото се запържва в 2 с.л. загря зехтин или олио около 1 мин. Посолява се, поръсва се с черен пипер и се изважда с решетеста лъжица.

Прибавя се останалият зехтин или олио. Запържват се заедно лукът, чушките, зелето и чесънът.

Добавя се чили пастата и се разбърква. Налива се зеленчуковият бульон, кипва и се вари под капак на среден огън около 20 мин.

Към края се добавят маринованите краставички на малки кубчета и маринатата от тях и се готви още 5 мин.

Връща се месото и се готви още около 2 мин. Доовкусява се със сол и черен пипер и се поръсва с магданоз.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.