Супа телешки гулаш с картофи

за 4 порции, 90 мин

Кухня
08:34 - 29 Октомври 2019
6740
Супа телешки гулаш с картофи

Продукти

500 г говеждо/телешко месо на хапки

3 глави лук

30 г масло или свинска мас

2 с.л. доматено пюре

сол и черен пипер

по 1 ч.л. лют и сладък червен пипер

1 щипка кимион на прах

1 щипка суха майорана

1 л телешки бульон

2 чушки – червена и жълта или червена и зелена

400 г обелени домати – може от консерва

4 големи картофа

1 ч.ч. червено вино

сос Табаско или чили сос

 

Приготвяне

Телешкото месо се запържва в леко загрятата мазнина от всички страни до златисто.

Добавят се нарязаният лук и доматената паста и се задушава за кратко като се разбърква.

Подправя се със със сол, черен пипер, червените пипери, майораната и кимиона.

Сипва се бульонът и се вари на тих огън около 50 мин.

Чушките се почистват от семето, нарязват се на ленти. Слагат в супата заедно с нарязаните на кубчета белени домати и се вари още 10 мин.

Прибавят се обелените и нарязани на кубчета картофи. Къкри още 20 мин.

Сипва се червеното вино, кипва и се маха от котлона.

Овкусява се със сос Табаско или чили сос.

Супата гулаш се приготвя по същия начин и с други меса – свинско, птиче, заешко, като времето за готвене е според избраното месо.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Търсете актуалния брой с акценти: "Гулаш с гъби", "Ябълкова погача с ванилов сос", "Есенни рецепти с червено зеле", "Грозде на сок и на желе".