Супа телешки гулаш с картофи
за 4 порции, 90 мин
Продукти
500 г говеждо/телешко месо на хапки
3 глави лук
30 г масло или свинска мас
2 с.л. доматено пюре
сол и черен пипер
по 1 ч.л. лют и сладък червен пипер
1 щипка кимион на прах
1 щипка суха майорана
1 л телешки бульон
2 чушки – червена и жълта или червена и зелена
400 г обелени домати – може от консерва
4 големи картофа
1 ч.ч. червено вино
сос Табаско или чили сос
Приготвяне
Телешкото месо се запържва в леко загрятата мазнина от всички страни до златисто.
Добавят се нарязаният лук и доматената паста и се задушава за кратко като се разбърква.
Подправя се със със сол, черен пипер, червените пипери, майораната и кимиона.
Сипва се бульонът и се вари на тих огън около 50 мин.
Чушките се почистват от семето, нарязват се на ленти. Слагат в супата заедно с нарязаните на кубчета белени домати и се вари още 10 мин.
Прибавят се обелените и нарязани на кубчета картофи. Къкри още 20 мин.
Сипва се червеното вино, кипва и се маха от котлона.
Овкусява се със сос Табаско или чили сос.
Супата гулаш се приготвя по същия начин и с други меса – свинско, птиче, заешко, като времето за готвене е според избраното месо.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Търсете актуалния брой с акценти: "Гулаш с гъби", "Ябълкова погача с ванилов сос", "Есенни рецепти с червено зеле", "Грозде на сок и на желе".