Супер бисквитки с кашу и годжи бери

за 64 броя, 70 мин

Кухня
07:28 - 12 Януари 2020
1991
Супер бисквитки с кашу и годжи бери

Продукти

100 г масло

50 г захар

1 щипка сол

140 г кленов сироп или мед

150 г пълнозърнесто пшенично брашно

1-2 щипки канела

1 щипка счукан, смлян бахар

150 г кашу

½ ч.л. джинджифил на прах

70 г годжи бери

4 с.л. сусам

 

Приготвяне

Маслото се нарязва на малки парченца. Разбърква се със захарта, щипката сол и 2 с.л. кленов сироп или мед.

Добавят се брашното, канелата и бахарът и се омесва с куките на миксера или на ръка гладко тесто. Оформя се на дебел правоъгълник, завива се в прозрачно фолио и се оставя в хладилника за 1 час.

Кашуто се нарязва едро и се смесва с останалия кленов сироп или мед, джинджифила, плодчетата годжи бери и сусама.

Тестото се разточва върху леко набрашнена повърхност или между два листа прозрачно фолио на кора 24 х 24 см. Поставя се в тава с хартия за печене и се надупчва на няколко места с вилица.

Пече се в загрята фурна на 180 градуса 10-12 мин. до златисто кафяво. Разпределя се върху блата сместа с кашуто и се пече още 5 мин. по-високо във фурната.

Оставя се да изстине около 1 час. Нарязва се на бисквитки с размер около 3 х 3 см.

Подредени в метална кутия за сладки между листа хартия за печене супер бисквитките издържат около 4 седмици.