Супер бисквитки с кашу и годжи бери
за 64 броя, 70 мин
Продукти
100 г масло
50 г захар
1 щипка сол
140 г кленов сироп или мед
150 г пълнозърнесто пшенично брашно
1-2 щипки канела
1 щипка счукан, смлян бахар
150 г кашу
½ ч.л. джинджифил на прах
70 г годжи бери
4 с.л. сусам
Приготвяне
Маслото се нарязва на малки парченца. Разбърква се със захарта, щипката сол и 2 с.л. кленов сироп или мед.
Добавят се брашното, канелата и бахарът и се омесва с куките на миксера или на ръка гладко тесто. Оформя се на дебел правоъгълник, завива се в прозрачно фолио и се оставя в хладилника за 1 час.
Кашуто се нарязва едро и се смесва с останалия кленов сироп или мед, джинджифила, плодчетата годжи бери и сусама.
Тестото се разточва върху леко набрашнена повърхност или между два листа прозрачно фолио на кора 24 х 24 см. Поставя се в тава с хартия за печене и се надупчва на няколко места с вилица.
Пече се в загрята фурна на 180 градуса 10-12 мин. до златисто кафяво. Разпределя се върху блата сместа с кашуто и се пече още 5 мин. по-високо във фурната.
Оставя се да изстине около 1 час. Нарязва се на бисквитки с размер около 3 х 3 см.
Подредени в метална кутия за сладки между листа хартия за печене супер бисквитките издържат около 4 седмици.