Сусамова пъстърва с магданоз

За 2 порции, 35 мин

Кухня
11:26 - 16 Февруари 2020
1969
Сусамова пъстърва с магданоз

Продукти

2 пъстърви

1/2 връзка магданоз

4-5 с.л. зехтин или олио

½ лимон или 1 лайм

2 с.л. сусам

сол и бял пипер

 

Приготвяне

Подсушените пъстърви се слагат в тавичка с хартия за печене.

Намазват се отвън и отвътре с 2 с.л. зехтин или олио. Поръсват се със сол и черен пипер.

Отгоре се поръсват със сусам.

Отвътре се напълват с половината наситнен магданоз. В коремчетата се слагат кръгчета от нарязания на тънко лимон или лайм.

Пече се в загрята умерена фурна до златиста коричка.

Полива се с останалия зехтин или олио и се поръсва с останалия магданоз.

Търсете специално колекционерско издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. със 110 избрани, топ рецепти от списанието. Най-уникалните ястия в 10-годишната история на изданието само за 2 лева.