Сусамова пъстърва с магданоз
За 2 порции, 35 мин
Кухня
11:26 - 16 Февруари 2020
2080
Продукти
2 пъстърви
1/2 връзка магданоз
4-5 с.л. зехтин или олио
½ лимон или 1 лайм
2 с.л. сусам
сол и бял пипер
Приготвяне
Подсушените пъстърви се слагат в тавичка с хартия за печене.
Намазват се отвън и отвътре с 2 с.л. зехтин или олио. Поръсват се със сол и черен пипер.
Отгоре се поръсват със сусам.
Отвътре се напълват с половината наситнен магданоз. В коремчетата се слагат кръгчета от нарязания на тънко лимон или лайм.
Пече се в загрята умерена фурна до златиста коричка.
Полива се с останалия зехтин или олио и се поръсва с останалия магданоз.
Търсете специално колекционерско издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. със 110 избрани, топ рецепти от списанието. Най-уникалните ястия в 10-годишната история на изданието само за 2 лева.