Свински крачета с грах и картофи

за 6 порции, 90 мин

Кухня
09:47 - 16 Март 2020
3754
Свински крачета с грах и картофи

Продукти

4 свински крачета

400 г грах

2 моркова

½ голяма глава целина

1 стрък праз

800 г картофи

риган или чубрица

сол и зърна черен пипер

 

Приготвяне

Свинските крачета се заливат със студена вода да ги покрие и се сваряват до пълно омекване.

Изваждат се, обезкостяват се и парченцата се връщат в бульона.

Прибавят се грахът, риганът или чубрицата и се оставя да къкри на тих огън.

Добавят се нарязаните на кубчета моркови и целина и празът на кръгчета. Посолява се и къкри до леко омекване на зеленчуците.

Прибавят се обелените и наязани на малки кубчета картофи и се готви още малко до готовност на картофите.

Ястието се приготвя по същия начин с джолан.

Търсете специалното колекционерско издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. със 110 избрани, топ рецепти от списанието. Най-уникалните ястия в 10-годишната история на изданието само за 2 лева.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.