Свински крачета с грах и картофи
за 6 порции, 90 мин
Продукти
4 свински крачета
400 г грах
2 моркова
½ голяма глава целина
1 стрък праз
800 г картофи
риган или чубрица
сол и зърна черен пипер
Приготвяне
Свинските крачета се заливат със студена вода да ги покрие и се сваряват до пълно омекване.
Изваждат се, обезкостяват се и парченцата се връщат в бульона.
Прибавят се грахът, риганът или чубрицата и се оставя да къкри на тих огън.
Добавят се нарязаните на кубчета моркови и целина и празът на кръгчета. Посолява се и къкри до леко омекване на зеленчуците.
Прибавят се обелените и наязани на малки кубчета картофи и се готви още малко до готовност на картофите.
Ястието се приготвя по същия начин с джолан.
Търсете специалното колекционерско издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. със 110 избрани, топ рецепти от списанието. Най-уникалните ястия в 10-годишната история на изданието само за 2 лева.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.