Свинско с чушки и кимион
за 6 порции, 60 мин
Продукти
1 кг свинско месо - врат, плешка
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 с.л. масло
1 с.л. зехтин или олио
2 с.л. доматено пюре
1 с.л. брашно
1 с.л. червен пипер
500 мл зеленчуков бульон
2 ч.л. счукан кимион
сол
3 червени чушки
3 зелени чушки
(чушките може да са от туршия или печени)
Приготвяне
Свинското месо се няразва на хапки и се запържва в загрятото масло до златисто.
Подправя се със сол и черен пипер, изважда се с решетеста лъжица.
В същата мазнина, като се добавя олиото или зехтинът, се задушават обелените и наситнени лук и чесън около 1 мин.
Поръсват се брашното и червеният пипер и се разбърква на котлона.
Добавя се доматеното пюре, разрежда се с бульона и се връща месото.
Къкри под капак до омекване на свинското.
Добавят се чушките, почистени от семето и нарязани на ивици.
Поръсва се с кимиона и ври тих огън още около 10 мин.
Очаквайте специално колекционерско издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. със 110 избрани, топ рецепти от списанието. Най-уникалните ястия в 10-годишната история на изданието само за 2 лева.