Свинско с чушки и кимион

за 6 порции, 60 мин

Кухня
10:03 - 05 Февруари 2020
2405
Свинско с чушки и кимион

Продукти

1 кг свинско месо - врат, плешка

1 глава лук

1 скилидка чесън

1 с.л. масло

1 с.л. зехтин или олио

2 с.л. доматено пюре

1 с.л. брашно

1 с.л. червен пипер

500 мл зеленчуков бульон

2 ч.л. счукан кимион

сол

3 червени чушки

3 зелени чушки

(чушките може да са от туршия или печени)

 

Приготвяне

Свинското месо се няразва на хапки и се запържва в загрятото масло до златисто.

Подправя се със сол и черен пипер, изважда се с решетеста лъжица.

В същата мазнина, като се добавя олиото или зехтинът, се задушават обелените и наситнени лук и чесън около 1 мин.

Поръсват се брашното и червеният пипер и се разбърква на котлона.

Добавя се доматеното пюре, разрежда се с бульона и се връща месото.

Къкри под капак до омекване на свинското.

Добавят се чушките, почистени от семето и нарязани на ивици.

Поръсва се с кимиона и ври тих огън още около 10 мин.

Очаквайте специално колекционерско издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. със 110 избрани, топ рецепти от списанието. Най-уникалните ястия в 10-годишната история на изданието само за 2 лева.