Свинско с пресен лук и майорана

за 2 порции, 20 мин

Кухня
20:00 - 21 Юни 2020
3706
Свинско с пресен лук и майорана

Продукти

300 г свинско филе

2 стръка пресен лук

1-2 с.л. нарязана прясна майорана или прясна чубрица, риган

2 с.л. лъжици масло

сол и черен пипер

100 мл месен бульон

150 мл течна готварска сметана или заквасена сметана

 

Приготвяне

Свинското месо се нарязва на малки ивици. Запържва се в разтопеното масло до златисто.

Добавя се нарязаният на парченца пресен лук и се запържва още 1-2 мин.

Подправя се със сол и черен пипер.

Прибавят се бульонът и сметаната и къкри на тих огън около 5 мин.

Поръсва се с майораната.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.