Свинско с пресен лук и майорана
за 2 порции, 20 мин
Кухня
20:00 - 21 Юни 2020
3706
Продукти
300 г свинско филе
2 стръка пресен лук
1-2 с.л. нарязана прясна майорана или прясна чубрица, риган
2 с.л. лъжици масло
сол и черен пипер
100 мл месен бульон
150 мл течна готварска сметана или заквасена сметана
Приготвяне
Свинското месо се нарязва на малки ивици. Запържва се в разтопеното масло до златисто.
Добавя се нарязаният на парченца пресен лук и се запържва още 1-2 мин.
Подправя се със сол и черен пипер.
Прибавят се бульонът и сметаната и къкри на тих огън около 5 мин.
Поръсва се с майораната.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.