Свинско с шпецле или юфка на тиган

за 4 порции, 25 мин

Кухня
09:36 - 27 Април 2020
4290
Свинско с шпецле или юфка на тиган

Продукти

1 свинско бонфиле – 250-300 г, или друго свинско филе

2 стръка пресен лук

3 с.л. масло

50 мл бяло вино

200 мл течна готварска сметана или прясно мляко

100 г зелен фасул или грах

1 ч.л. червен пипер – може лют

400 шпецле – германска паста (има я в магазините) или друга паста по избор - може юфка

сол

 

Приготвяне

Свинското бонфиле се нарязва на шаби с дебелина около 2 см.

Запържва се в голям тиган с 2 с.л. масло на силен огън по около 30 сек. от всяка страна до златисто кафяво. Изважда се от тигана.

В същия тиган в останалото масло се задушава бялата част на пресния лук, нарязан на шайби.

Деглазира се с бялото вино и течната сметана - да кипне. Добавя се зеленият фасул или грах.

Поръсва се с червения пипер и сол. Оставя се да къкри на слаб огън за около 3 мин.

Шпецлето се сварява във вряща подсолена вода и се отцеждат.

Свинското бон филе и шпецлето се слагат в топлия сос и се разбърква.

Поръсва се с наситнената зелена част на пресния лук.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.